BTSO MESYEB Tekstil Sektöründe 10 Bin 500 Çalışanı Belgelendirdi


 

BTSO MESYEB Tekstil Sektöründe 10 Bin 500 Çalışanı Belgelendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası eğitim ve gelişim platformu BTSO Akademi Projesi kapsamında ‘Tekstil Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Zorunluluklar’ eğitimi gerçekleştirildi.

BTSO Akademi eğitimleri, iş dünyası temsilcilerine önemli faydalar sağlıyor. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur’un da katıldığı etkinlikte; BTSO MESYEB Sınav ve Belgelendirme Yöneticisi M. Osman Akın, ‘Tekstil Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Zorunluluklar’ hakkında bilgiler verdi. Mevzuat değişiklikleri ve yasal zorunluluklarla uygulanabilecek yaptırımları anlatan Osman Akın, devlet teşvikleri hakkında katılımcıları detaylı brifing verdi.

13 FARKLI SEKTÖR 90 BİNE YAKIN BELGE

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, MESYEB’i nitelikli işgücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak amacıyla 2014 yılında hayata geçirdiklerini söyledi. TÜRKAK tarafından akredite edilmiş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği merkez ile sadece Bursa’ya değil, Türkiye genelinde 54 şehirde hizmet verdiklerini söyleyen Aytuğ Onur, “104 meslekte yetki sahibi olan MESYEB, bugüne kadar 13 farklı sektörde 90 bine yakın kişiye yeterlilik belgesi verdi. Çalışanların mesleki yeterliliklerini tarafsız bir şekilde değerlendiren ve buna göre belgelendirme işlemini gerçekleştiren MESYEB’de Bursa ekonomisinin ana damarlarından biri olan tekstil sektörü kapsamında da sınav ve belgelendirme hizmeti sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEKSTİLDE 10.500 ÇALIŞANI BELGELENDİRDİ

BTSO MESYEB Yöneticisi M. Osman Akın, merkezin farklı sektörlere yönelik birçok alanda hizmet verdiğini söyledi. Osman Akın, “104 meslekte sınav belgelendirme hizmeti vermekteyiz. Tekstil sektörünü kapsayan toplam 28 meslekte belge zorunluluğu var. MESYEB tekstille ilgili 12 sektörde hizmet sunuyor. MESYEB de şu anda ön iplik operatörü, iplik eğirme operatörü, iplik bitim işleri operatörü, ön terbiye operatörü, boyama operatörü, bitim işlemleri operatörü, atkılı örme operatörü, baskı operatörü, brodeci seviye, çözgü operatörü, çözgülü örme operatörü, dokuma operatörü,  kompleci ve tahar operatörü yeterliliklerinde sınav ve belgelendirmesi yetkisine sahip. Merkezimiz şimdiye kadar tekstil alanında 10.500 çalışanı belgelendirdi. Tekirdağ’dan Kilis’e Gaziantep’ten İstanbul’a kadar çok sayıda şehirde sınav ve belgelendirme hizmeti verdik” diye konuştu.

NİTELİKLİ ÇALIŞAN VURGUSU

Kapsam genişletme faaliyetlerine devam edeceklerini de belirten Akın, “BTSO MESYEB sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti verirken çalışanların nitelik seviyesinin artırılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Hizmetlerimizi daha fazla alana yaymaya önce şehrimize, sonra ülkemize daha fazla katma değer üretmek için kapsam genişletme faaliyetlerine devam edeceğiz.” dedi.